Sancaktepe Belediyesi

SANCAKTEPE HALKI, ARTIK SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NE TIKLA-KONUŞ (TRCix) SAYESİNDE ÜCRETSİZ ULAŞIYOR

İstanbul’un en genç ilçelerinden Sancaktepe Belediyesi, İstanbul’da e-Belediyecilik alanında bir ilke imza attı, Ağustos ayında uygulamaya konulan Tıkla-Konuş (TRCix) uygulaması ile, ilçede bulunan vatandaşların belediye ile yapacakları görüşmeleri ücretsiz hale getirerek hem belediyeye ulaşımı kolaylaştırıyor, hemde vatandaşların ekonomik durumuna katkıda bulunuyor.

İlçenin her köşesindeki sorunlara kadar eğilerek, projeler ve çözümler üreten Sancaktepe Belediyesi, vatandaşların Belediye ile web sitesi(www.sancaktepe.bel.tr) üzerinden ücretsiz olarak görüşebilmeleri için TURCom Teknoloji’nin katma değerli ürünlerinden TRCix’i konumlandırdı.
Sancaktepe Belediyesi olarak teknolojiye önem verdiklerini ve yeni çıkan tüm teknolojileri takip ettiklerini söyleyen Bilgi İşlem Müdürü Salih ÇAKIROĞLU, Sancaktepe Belediye Başkanı  Sn. İsmail ERDEM ve bağlı olduğu Başkan yardımcısı Tarık Yusuf UÇAR’a teşekkür ederek yapılan hizmetlerin tamamının onların desteği sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

e-Sancaktepe menüsü altına yerleştirilen Tıkla Konuş(TRCİx) uygulaması ile Sancaktepe halkı, ülkenin, hatta dünyanın her yerinden internet sayesinde, belediyenin tüm birimlerine ulaşmakta ve ihtiyaçlarının giderilmesini talep etmektedir. İmar durumu hakkında bilgi almak isteyenden tutun, çöp şikayetlerine, zabıta hizmetlerine, evlilik başvurularına, kariyer merkezi üzerinden gerçekleştirilen iş başvurularına kadar daha pek çok alandaki şikayet ve talepler Tıkla Konuş hizmeti sayesinde ücretsiz olarak vatandaşlarımız tarafından belediyeye iletilmekte ve pratik çözümler geliştirilmektedir. 

Sancaktepe Belediyesi olarak, teknolojinin tüm imkanlarını sonuna kadar kullanmaya çalıştıklarından bahseden Salih ÇAKIROĞLU, Ülkemizde ilk defa bir belediyenin 3G yoluyla ve İnternet üzerinden Canlı Televizyon yayını yapmaya başladığını da belirterek, Sancaktepe Belediyesinin Ülkemiz belediyeleri arasında teknoloji alanında yaptığı e-Belediye, E-İmar, Kent Rehberi, Başkan Nerede gibi uygulamalar ve yatırımlar ile örnek gösterileceğini dile getirdi.

Sancaktepe Belediyesi’nde proje kapsamında TRCix’in click2call uygulamasının kullanıldığını söyleyen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Ufuk DİLEK, Belediye’ye web üzerinden ücretsiz erişim dışında softphone uygulamasıyla cep telefonlarına yüklenen yazılım ile web üzerinden ücretsiz erişilebileceğini aktardı.

TRCix nedir?
TRCix; açık sistem altyapısı sayesinde mevcut santrallere IP PBX özellikler kazandıran, Türkçe web arayüzü ile yönetimi son derece kolay, ölçeklenebilen TURCom’un yeni nesil haberleşme platformudur. TRCix ile mevcut santralinizi geliştirerek, ona pek çok yeni özelliği kurulum ve entegrasyonla vakit kaybetmeden ekleyebilirsiniz. TRCix mevcut özellikleri ve geliştirilmeye yatkın yapısı sayesinde kuruluşları haberleşme çağında en öne çıkaracak IP tabanlı bir ses çözümüdür.