1.Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?
Ben Ayşe Yüksel, ÇYDD'NİN 1995 yılından bu yana üyesiyim, şu an Genel Merkez Genel Başkan Yardımcısıyım.
2.Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kuruluşu hakkında bilgi verir misiniz?
ÇYDD 1989 yılında ülkesini seven, ülkemizi çağdaş eğitim yoluyla çağdaş ülke seviyesine getirmeyi hedefleyen gönüllüler tarafından kurulmuştur.Kuruluşundan bu yana okul öncesinden yüksek öğretime kadar eğitimin niteliğinin geliştirilmesi için çok sayıda çalışmalar yapmış ve yapmaktadır.Derneğin başarılı çalışmaları şubelerinin kurulmasına tüm ülkeye yayılmasına neden olmuştur. Bugün en doğudan en batıya en kuzeyden en güneye kadar 99 şubesi ile çalışmaktadır.
3.Nasıl gönüllü nasıl olunuyor ve onlarla nasıl iletişim kuruyorsunuz?
ÇYDD yi duyan, tanıyan, çalışmalarını beğenen kişi ya da kurumlar biz de ÇYDD tüzüğü doğrultusunda gönüllü çalışmaka istiyoruz diyebiliyorlar. En yakınlarındaki ÇYDD Şubesine gidip çalışmaları izleyebilirler, üye olmaya karar verebilirler.
Var olan eğitim projelerinde ya da kendilerinin önereceği ÇYDD Yönetim Kurulunun da onaylayacağı eğitim projeleri geliştirip çalışabilirler.Yönetim Kurulu sorumluluğunda değişik çalışma birimleri var ilgi duyduğu alanda çalışabilir, değerlendirme toplantıları yapılır, iletisim seminerleri düzenleniyor, toplantılar, sözlü ya da yazılı paylaşımlar ile sürekli iletişim sağlanır.
4.Ülkemizin ilgisi, katılımı nasıl?
Eğitim konusunda duyarlı olan bir çok kişi ya da kurum derneğimize destek veriyor, ilgi ve katılım hep artmalı aksi takdirde gelişme olmaz. Yaptıklarımızla, katılımlarla çoğalmalıyız.
5.Hayata geçirmeyi planladığınız yeni projeler var mı?
Önceki Genel Başkanımız Prof. Dr.Türkan Saylan In arzusu olan burs verebildiğimiz kız öğrencilerin sayısını arttırmak için çalışıyoruz, burs verdiğimiz öğrencilerin eğitimde daha başarılı olmaları, iş yaşamına daha etkin başlayabilmeleri konusunda çalışmalarımızı geliştirmek istiyoruz.Nitelikli gençlerimizin artması için kültürel destek çalışmaları yapıyoruz, geliştirmeyi planlıyoruz.
6.Yurtdışı faaliyetleriniz var mı?
Yurtdışında faaliyetimiz yok, ancak zaman zaman genel başkanlarımız derneğimiz adına konferanslar verebiliyor.
7.Gelirinizi nasıl sağlıyorsunuz ve devlet yardımı var mı?
Gelirlerimiz hep gönüllü kişi ve kurumların daha çok şartlı bağışları oluyor, Var olan projelerimize katkı sağlanıyor bizde bu desteği o projede kullanıyoruz.Devlet yardımı yok.
8.Kurumlar nasıl destek olabilir?
ÇYDD Genel Merkez ve 99 Şubesinin çok sayıdaki projelerine maddi kaynak sağlayabilirler, bireysel olarak emek verebilirler.
9.Derneğiniz teknolojiyi takip edip, ondan yararlanabiliyor mu?
Bu soru ile teknolojinin bütün alanlarını mı anlatmak istediniz? Derneğimiz için gerekli olan teknolojiyi tabi ki kullanıyoruz.
10.Okuyucularımıza vermek istediğiniz herhangi bir mesaj var mı?
Türkiye Nüfus Sağlık Araştırması 2008 yılı sonuçlarına göre okuma yazma bilmeyen kadın oranı hala % 18.3. Bu gerçeği olumlu hale dönüştürmek, ülkemizde ben okumak istiyorum ama koşullarım buna yetmiyor diyen hiçbir çocuğumuz gencimiz kalmasın istiyorsak, sadece kendi çocuğumuzu, torunumuzu değil onların yanında başka çocukları da okutmaya çalışalım,ÇYDD nin burs projelerine destek verelim.
11.Eklemek istedikleriniz?
ÇYDD'nin "Bir Işık ta Siz Yakın" adı ile yürüttüğü üniversite öğrencilerine burs desteği projesi çok önemli, aylık desteklerle öğrenciler üniversite okuyabiliyor, başarıyor meslek sahibi oluyor.Her yıl olduğu gibi bu öğretim yılında da ülkemizin her yöresindeki öğrenciler şubelerimize başvurdular, burs desteğine çok gereksinimleri var.Sizlerin desteği öğrencilerimiz ve derneğimiz adına çok anlam kazanacak.