Şeker Piliç

ŞEKER PİLİÇ, TRCroot WifiZone ile  İNTERNET ERİŞİMİNİ KAYIT ALTINA ALIYOR

“TRCroot wifiZone ile personelimizin ve fabrikamıza gelen misafirlerimizin internet erişimlerini kontrol altına alarak, hem yasayı yerine getirmiş olduk hem de kural dışı internet erişimini önledik.” 

Şeker Piliç Bilgi İşlem Müdürü Hadi YOLASIĞMAZ

Türkiye’nin halka açık beyaz et firmasından biri olan Şeker Piliç, internet erişimini TRCroot ile kontrol altına aldı.

İhracat pazarlarındaki atağıyla öne çıkan, güvenilir ve sağlıklı piliç eti ve ürünleri üreten, halka açık beyaz et firması Şeker Piliç, kullanıcılarının ve misafirlerinin TRCroot ile log kayıtlarını tutuyor.

Yatırımlarının tamamlanmasıyla üretim kapasitesini 100 bin tona ulaştırmayı planlayan firma, bu yıl içersinde de 14 bin metrekarelik kesimhanesini faaliyete geçirecek. Şeker Piliç, tüm bu hedeflerine paralel olarak bilişim altyapısına da yatırım yapıyor. TURCom Teknoloji’nin katma değerli ürün ve çözümlerinden TRCroot ile logları kayıt altına alan Şeker Piliç’in Bilgi İşlem Müdürü Hadi YOLASIĞMAZ proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“Personelimizin ve fabrikamıza gelen misafirlerimizin internet erişimleri TRCroot wifiZone ile kontrol altına alarak, hem yasayı yerine getirmiş olduk hem de kural dışı internet erişimini önledik. Proje dahilinde ayrıca 1 yıllık ücretsiz destek de alacağız. Böylece herhangi bir sorunumuz olduğunda, TURCom Teknoloji’yle kısa sürede bu sorunumuzu çözüme ulaştıracağız.”

Proje Öncesi

Proje öncesinde lokal kullanıcılar URL filtrreleme ve loglama yapılmadan internete çıkıyordu. Şeker Piliç’e gelen misafirler internete access-point’ler aracılığı ile girebiliyorlardı. Loglama, içerik engelleme ve diğer kısıtlamalar da yoktu.

Projenin Aşamaları

Proje de TRCroot wifiZone kullanılarak misafirlerin internete erişimlerinde wifiZone ağına bağlanmaları ve açılan web sayfasına cep telefonlarını kayıt etmeleri, ardından da cep telefonlarına gelecek sms’de yazan şifre ile sisteme giriş yapmaları sağlandı. Böylelikle kullanıcının cep telefonu, IP ve mac adresleri tutularak, 5651 sayılı yasanın belirttiği hükümler doğrultusunda, girilen internet siteleri kayıt altına alındı.

 Lokal kullanıcıların da internet erişimleri, TRCroot webfilter, loglama modülleri ile kontrol altına alındı.

Proje Sonrası

Proje sonunda firmaya gelen konukların ve personelin internet erişimleri kayıt altına alınarak, 5651 numaralı yasa da yerine getirilmiş oldu.