TURCommunique E-Dergi
Dergimize Üye olmak için E-Mail
Adresinizi Yazınız..
- Turcom Anasayfa >
- Başarı Öykülerimiz
Lütfen filtrelemek istediğiniz kriteri belirleyiniz.
BP
BP PETROLLERİ ve TURCom TEKNOLOJİ İŞBİRLİĞİ
BP Petrolleri, İstasyon Projesi, Hosting ve Bakım Hizmetlerinde TURCom’u tercih etti…
Proje Öncesi
BP, istasyon erişimleriyle ilgili serverlarının, yedekleme ve network cihazlarının Telnet datacenterında host edilmesi, co-location ve bakım hizmetlerinin outsource edilmesinde, müşteri odaklı yaklaşımı, hızlı ve proaktif hizmet anlayışı nedeniyle TURCom’u tercih etti.
Proje Detayları
“OTP istasyon ve merkezi sistem iletişim hatları ve sunucu sistemi izleme, data yedekleme, hizmet, destek ve bakım konusunda artık teknoloji ortağımız diyebileceğimiz TURCom Teknoloji ile çalışmaya karar verdiğimizde alacağımız sonuçtan emindik” diyen BP Petrolleri Akaryakıt Proses Müdürü Tümay BÜYÜKASLAN, proje kapsamında yapılan çözümleri şöyle anlattı;
• “TURCom ile gerçekleştirdiğimiz istasyon projesinde serverlarımız, Telnet Telekom’un data centerında tutuluyor. Tüm istasyonlar bu serverlara bağlanıp, işlem yapıyor. Böylece hem istasyon hem de data centerda bulunan serverların, yazılımların, network cihazlarının bakımını ve güvenliğini TURCom üstlenmiş oldu.
• 600 istasyonumuzda bulunan data hatları ve BP merkezi ile Telnet, bankalar, Turpak ve Turkcell arasındaki hatların bakım ve desteği HBÜD sözleşmesi kapsamında yine TURCom’a emanet edildi.
• Telnet’te barındırılan serverların 7/24 periyodik olarak bakımı ve süreklilikleri sağlandı.
• Sistemin, izlenmesi, güvenliği ve yedeklerin alınması bir bütün olarak ele alınarak, gerçekleştirildi.”
BP’nin TURCom Teknoloji’yi tercih etmesindeki en büyük nedenin kendileri için uygun ve güvenilir çözümleri hızlı sunması olduğunu söyleyen TURCom Teknoloji Satış Müdürü Yasemin KARSLIOĞLU “BP istasyon networkünün sağlanmasının yanı sıra, SLA anlaşması kapsamında merkez ve 600 istasyondaki tüm donanımlarının merkezi olarak yönetilebilmesi, monitör edilebilmesi ve raporlanması bütünleşik BT yönetim sistemi olan TRCmon@udit ile sağlandı” diye belirtti.
Proje Sonrası
BP Petrolleri istasyon ve merkez hatlarının, bağlantılı serverlarının, yedekleme, security ve network cihazlarının ve tüm sistemin yönetimi ve bakım hizmetlerini TURCom Teknoloji’den alıp, güvenli ve kesintisiz bir çalışma ile sistemin sürekliliğini sağlıyor.
İgdaş
İGDAŞ, TEKNOLOJİDE TURCom ÇÖZÜMLERİYLE YOL ALIYOR
“Realtech projemizden sonra son derece önemli olan taşınma projemizi riske atmadan, TURCom’la yol aldık.”
İGDAŞ Bilgi Teknolojileri Müdürü Ahmet TOSUNOĞLU
Taşınma projesi için yine TURCom Teknoloji ile el sıkışan İGDAŞ, yeni bölge binasına taşındığı ilk günden bu yana kesintisiz hizmet vermeye devam ediyor.
Doğalgazı çevreye saygılı, emniyetli ve kesintisiz olarak topluma sunan İGDAŞ, IT altyapısında işbirliği içinde olduğu TURCom Teknoloji’ye yine güvenerek, yeni bölge binasına TURCom deneyimiyle taşındı.
İGDAŞ, kesintisiz ve güvenli gaz arzını gerçekleştirirken, tüm hizmetlerinde kaliteyi hedefliyor. Stratejik planlama ve performans izleme süreçlerine konulan hizmet kalitesine yönelik hedeflerin performans takipleri yapılarak, kaliteli hizmetin devamlılığını sağlayan kurum, tüm bu çalışmalarını gerçekleştirirken, aynı zamanda IT altyapısını da sürekli güçlendiriyor.
Bir çok projeyi hayata geçirdiği TURCom Teknoloji ile taşınma projesi kapsamında, Ümraniye’de bulunan eski binasından, Kavacık’a taşındı. Hiçbir kesinti olmadan, çok kısa sürede yeni merkezlerine taşındıklarını söyleyen İgdaş Bilgi Teknolojileri Müdürü Ahmet TOSUNOĞLU, “TURCom Teknoloji’yi yaptığımız önceki projelerden tanıyorduk. Son derece kritik olan taşınma projemizi de riske atmadan TURCom ile anlaştık. Sonuç tam da beklediğimiz gibi oldu” diye konuştu.
Total
TOTAL ’in YENİ BİNASININ TEKNOLOJİK ALTYAPISINI TURCom’A EMANET ETTİ
Şirketlerin taşınmasının planlaması ve organizasyonu, bir felaket senaryosu şeklinde düşünülmeli. Tüm sistem ve kaynakların, bağlantıların fiziksel olarak yer değiştirdiği bir operasyonda, bununla ilgili tüm çözüm ortaklarının, planlamanın ve sistemlerin kritik önemi oluyor. Hiçbir kesinti yaşamadan, istasyon ve tesislerimizde satışları aksatmadan taşınmamız çok önemliydi. Şirket iş birimlerimiz için oldukça rahat bir geçiş oldu, hedefimize ulaştık. Bu nedenle telekom altyapımızı taşıma projemizde TURCom’u seçtiğimiz için ne kadar doğru bir karar verdiğimizi proje sonunda da teyit etmiş olduk.”
Total Bilgi İşlem Müdürü Dr. Serhat İNCE
5 kıtada, 130 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın 5 büyük petrol şirketinden biri olma özelliğini taşıyan Total , 23 bölge müdürlüğü ve yaklaşık 500 istasyonunun bağlı olduğu merkezini, yeni binasına hiçbir sıkıntı ve aksama yaşamadan taşındı.
Total Bilgi İşlem Müdürü Serhat İNCE , “23 bölge müdürlüğü, yaklaşık 500 adet istasyon, 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Taşınma projesinde merkezimize bağlı olan istasyonlarımıza hiçbir kesinti yaşatmamamız gerekiyordu. Bunu doğru planlayıp, en uygun yatırımlarla yeni merkezimize taşınmalıydık. Turcom, tüm sektör tarafından bilinen teknolojileri kurgulamanın ötesinde, taşınma için yapılan proje planlamasındaki katkılarıyla tüm olası aksaklıklara karşı önlemleri düşünmemizi sağlamış, dolayısıyla hem sistemler hem kullanıcılar için konforlu bir taşınma süreci organize edilmiştir.” şeklinde taşınma projesinin başlama aşamasına değindi.
Taşınma projesi, yurtiçiyle birlikte, yurtdışıyla da sürekli iletişim halinde bulunan böyle bir firmanın yatırımlarının doğru planlanması gerekiyordu diyen TURCom Teknoloji Satış Müdürü Gökhan ELMAS ise, “Fiber optik yatırımı ve sisteminin yedeğinin olması da önemli konulardan biriydi” dedi ve projeyi ileriki aşamalarını şöyle anlattı;
3 Yedekli Hatla İle Kesintisiz İletişim
“Öncelikle Total ’in merkezine fiber optik hat çekildi. Bunun yedeğinin yapılması için de radyolink yatırımı yapıldı. Herhangi bir fiber optik kopması durumunda, radyolink üzerinden yedekli çalışması için bakır kablolar kullanıldı. Böylece 3. bir hat yedeği sağlanmış oldu.
Genel olarak baktığımızda bütün noktalar taşınmadan önce merkez noktasına fiber optik yatırım yapıldı. MetroEthernet (ME) hat alındı. Firma taşınırken önemli olan sadece hatların taşınması değildi. Telefon numaralarının da değişmesi nedeniyle hem müşterilerin erişimlerinin kesilmemesi hem de yeni binadaki altyapının kesintisiz olması gerekiyordu. Bu nedenle ISDN PRI hatların bir kısmını radyolink üzerinden, bir kısmını fiber optik üzerinden, bir kısmını da bakır kablolar üzerinden birbiri ile yedekli olarak çalıştırdık.”
Projenin diğer aşamaları için de İNCE şu açıklamalarda bulundu;
“ME hatları merkez tarafından önce devreye alındı. Uzak bölge müdürlüklerinde bulunan Frame Relay (FR) hatlar, gerek kapasitesi gerek kesintisizlik olarak yeterli değildi. Kapasite artımı için Cisco markalı routerlar konumlandırıldı ve G.SHDSL hatlar alındı. Hatlar da bölgedeki kullanıcı sayısına göre kapasiteleri belirlenerek merkeze direkt olarak ME hat olarak bağlandı. Bu yatırımlarla hem uç noktaların performansı arttı,s taşınma operasyonunu teknoloji güncellemesi için de fırsat olarak değerlendirdik. Bu yapı aynı zamanda Voice IP özelliğini de taşıyor.
Yedeklilik ve kesintisizlik her zaman önemli olduğu için merkezde uzun yıllardır kullanılan switch ve router yapısı yenilendi. Merkezimize Cisco router ve switch entegrasyonu yapılarak, mevcut yapı yenilendi. Daha sonra uç noktaların merkezle entegrasyonu sağlanarak, iletişim kesintisiz olarak sağlanmış oldu.”
Projenin Avantajları
•Projede istasyonların hiçbir kesinti yaşamadan merkezle iletişime geçtiler. Bu nedenle Total Oil satış kaybı yaşamadan, yeni merkezine taşınmasını gerçekleştirdi.
•Yeni yapıda geçiş sağlanırken, Telnet Telekom adına alınan hatlarla firma, aylık maliyetlerini düşürerek, birden fazla fatura takibinden de kurtuldu.
•Projede bölgelerle öncelikle entegrasyon sağlanırken, eski hatlar aktif olarak çalışıyordu. Fakat geçiş aşamasında hızlı bir operasyonla önce yeni yapı devreye alındı, daha sonra eski yapı iptal edildi. Dolayısıyla, bölgeler ve kullanıcılar, -aksi söylenmese- merkez ofisin taşındığının farkına varmadılar.
Kısaca Total Hakkında
Yaklaşık 500 istasyonu ile ülkemizin %75’ini kapsayan Total Oil, akaryakıtta %6, madeni yağda %10, LPG’de de %6’lık pazar payını elinde tutuyor. 1992 yılından beri Türkiye’de ayrı ayrı faaliyet gösteren Total ve Elf şirketleri, 2002 yılında birleşerek, Total Oil Türkiye A.Ş. adı altında hizmet vermeye başladı. 2003 yılı ikinci yarısında Totalgazı da bünyesine alarak, hizmet alanını daha da genişleten firma, en son teknolojilerle donatılmış tesisleri ile birçok kalite belgesi ve sertifikaya sahip.
Aytemiz Petrol
Aytemiz Akaryakıt’ın da TURCom’a Güveni Tam!
“Son dönemdeki ihtiyaçlarımız için TURCom’la çalıştık. TURCom güvenimizi boşa çıkarmadı.”
Aytemiz Akaryakıt Bilgi İşlem Sorumlusu Tufan KIZILSU
Ana faaliyet konusu petrol, doğal gaz, sıvılaştırılmış petrol gazı gibi fosil yakıtlar olan Aytemiz Akaryakıt, kurulduğu yıldan bu yana pazar payını hızla artıran şirketler arasında yer alıyor. Müşterilerine verdiği kaliteli hizmeti teknoloji ile destekleyen firma, TURCom’a güvenerek, bilişim altyapısını yeniledi.
TURCom Teknoloji’nin deneyimine ve çözümlerine güvendiğimiz için bu projeyi gerçekleştirdik diyen Aytemiz Akaryakıt Bilgi İşlem Sorumlusu Tufan KIZILSU, “Tüm Türkiye’de 210 bayimiz ve 11 ikmal noktamız ile bir depolama tesisimiz bulunuyor. 2010 yılı başından beri çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesinde teknolojinin de büyük bir payı var. Bu nedenle teknolojiyi takip edip, uygulamaya çalışıyoruz. Son dönemde oluşan çeşitli ihtiyaçlarımız için TURCom Teknoloji’yle çalışmaya karar verdik. Güvenimiz boşa çıkmadı” dedi.
TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Salih KEYGİR ise proje kapsamında yapılan çözümleri şöyle sıraladı;
IBM sunucular üzerine domain controller, exchange ve ERP sunucularının işletim sistemlerinin kurulumu ve optimizasyonları yapıldı. Firma bünyesindeki organizasyon şemasına göre active directory üzerinde OU yapıları, grouplar, ve userler oluşturuldu. Kullanıcıların gruplarına göre policyler yapılandırıldı. Exchange server üzerinde kullancılar için mailbox accountları açılıp gerekli kota ayarları yapıldı. Server ve client makinalarının koruması Symantec Endpoint Protection ile sağlandı. Symantec üzerinde kullanıcı PC’lerinin haftalık tarama ayarları gerçekleştirildi. Tüm sistemin yedeklemesi için Symantec backupexec ile günlük ve haftalık ve aylık olarak kurallar yazılarak sistem yedeklemesi yapıldı. Bunlar dışında server, switch, metroethernet, Microsoft lisans, firewall, storage de proje kapsamında verildi.”
Delta Petrol
Delta Petrol, MetroEthernete Geçti, Daha da Hızlandı
“TURCom Teknoloji’nin çözümleriyle hızlı ve kesintisiz bir şekilde istasyon WAN yapısını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. “
Delta Akaryakıt Bilgi İşlem Müdürü Ömer ZEYBEK
EPDK’nın 2007 yılında yürürlüğe soktuğu yasa gereği dağıtım şirketleri, istasyonlarında stok hareketleri ve akaryakıt alım satım işlemlerinin elektronik ortamda, günlük olarak izlenebilmesine yönelik bir istasyon otomasyon sistemi kurmaya başladılar. Bu otomasyon sistemine geçiş ile birlikte dağıtım şirketleri bayilerindeki akaryakıt alım satım hareketlerini izlemek ve raporlamak, kayıt dışı ikmal ve satış tespit edilmesi halinde EPDK’yı derhal bilgilendirmekle yükümlüdürler.
30 Haziran 2011’e kadar tamamlanması gereken bu süreç kapsamında enerji firmaları gerek EPDK zorunluluğu gerekse istasyonlarının verimliliğini artırmak, katma değerli servislerle müşteri memnuniyetlerini artırmak üzere Online Otomasyon geçişlerine hız vermişlerdir.
EPDK’nın çıkarmış olduğu yasa gereği Online Otomasyon Projelerinin en önemli argümanı sağlıklı ve güvenli bir erişim altyapısıdır. İstasyonların dağılımları, erişim altyapıları nedeniyle uzak alan iletişim projelerinin en meşaketli ve özverili gerçekleştirildiği alanlardır.
Delta Akaryakıt Türkiye temsilcisi olduğu Gulf akaryakıt istasyonlarında yasal gereklilik ve müşteri odaklı hizmet anlayışı ile istasyonlarında otomasyon geçişini zamanından önce tamamlayan Lider Enerji firmalarından biri olmuştur.
Bu kadar zorlu bir ve kısıtlı, bir o kadar da sektörel düzenlemeler nedeniyle hareketli olan bir zamanda TURCom Teknoloji’nin çözümleriyle hızlı ve kesintisiz bir şekilde İstasyon WAN yapısını gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Delta Akaryakıt Bilgi İşlem Müdürü Ömer ZEYBEK, “Proje başladığı anda TURCom Teknoloji ile çalışmaya karar verdikleri için bir kere daha ne kadar isabetli hareket ettiklerini ifade etti. Ömer ZEYBEK konu ile ilgli görüşlerini belirtirken ayrıca gerek tercih edilen ürünler, gerekse tercih edilen erişim topolojisi ile güvenli ve yüksek performanslı bir otomasyon erişim altyapısına sahip olduklarını ve merkezi internet hızımızı MetroEthernet ile sağlarken, Radyolink yedeklemesi ile karasal sorunlara karşı altyapımızı garantiye aldıklarını söyledi.
Ömer ZEYBEK son olarak “Gulf akaryakıt ve madeni yağları 2005 yılından beri akaryakıt ve madeni yağlar sektöründe her yıl hızla büyüyen markalardan biridir. Markanın sahip olduğu global Know how doğrultusunda bu hizmeti alırken TURCom’u tercih etmesi bizler için ayrı bir mutluluk kaynağıdır” dedi.
Yasal Zorunluluk ile başlayan ve çok büyük bütçelerle gerçekleştirilen Otomasyon projelerinde; kurulan erişim platformu üzerinden katma değerli projeler yapılmasını sağlayarak operasyonel verimlilik ve karlılık artışıyla bunu Akaryakıt firmaları için bir fırsata dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade eden TURCom Teknoloji Satış Destek ve Operasyon Grup Müdürü Aynur ATAN; “Kurulan WAN yapısının sağlıklı ve kesintisiz devamı çok daha önemlidir.
TURCom olarak müşterimizden aldığımız her kuruşun sonuna kadar karşılığını vermeye çalışarak hareket ediyoruz. Kurduğumuz yapıyı minimum kesinti yaşanacak şekilde dizayn edip, 7*24*365 gün izleme/yönetim/yerinde ve uzaktan destek hizmetlerimizle maximum SLA sağlıyoruz” dedi.
İzgaz
İZGAZ GDF SUEZ'in Network'ü Artık Daha Hızlı
"Networkümüzün performansını TURCom'un özverili çalışmaları ile yükselttik. TURCom Teknoloji ile işbirliği yapmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz."
İZGAZ GDF SUEZ Bilgi İşlem Müdürü Mustafa BALCI
İZGAZ GDF SUEZ, TURCom'la iç networkünü daha performanslı duruma getirdi.
Türkiye sanayisine yüksek oranda doğalgaz arz eden dağıtım şirketi İZGAZ GDF SUEZ, lisans sınırları dahilinde tüm müşterilerine sosyal ve hukuki sorumluluklarının bilincinde, çevreye saygılı, insan odaklı, güvenli, kaliteli ve sürekli doğalgaz hizmeti sunuyor. İZGAZ GDF SUEZ, TURCom Teknoloji ile yaptığı projeyle iç networkünün hızını yükselterek, sistem ve altyapı kaynaklarının verimliliğini arttırdı.
İZGAZ GDF SUEZ, "Ayrıca TURCom Teknoloji ile yaptığımız proje ile bağlantı performansını ve güvenliğini geliştirdik" dedi.
Yapılan bu projenin, İZGAZ GDF SUEZ açısından bir ilk olduğunun altını çizen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Gülay SEYYAR, "İZGAZ GDF SUEZ network hızı için ilk defa bir firma ile el sıkıştı. TURCom olarak biz de İZGAZ GDF SUEZ'i hayal kırıklığına uğratmadık. Projenin süreçleri uzun ve detaylı olmasına rağmen, başarıyla tamamladık" şeklinde konuştu.
Projede kullanılan ürün ve çözümlere değinen TURCom Teknoloji Network ve Proje Yöneticisi Güner KUŞ, "Yerel Ağ networklerinde omurga switch olarak 2 adet stack yapıda Cisco 3750 L3 switch, kenar uçlarda Cisco 2960S switch'ler kullanıldı. Yerel ağı kullanıcılarının authentication'u için de sanal bir sunucuya Cisco ACS Secure Access Server kuruldu ve mevcut Windows Active Directory ile entegre edildi" diye konuştu.
Projede kullanılan ürünlerden sonra projenin aşamaları hakkında bilgi veren KUŞ,"
Bu proje için Windows System ve Network gruplarından oluşturulan iki kişilik bir ekip projeye, müşteri tarafında yapılan bir keşif ile başladı. Mevcut yapı incelenip gereksinimler ve eksiklikler çıkartıldı. İZGAZ'ın yapısına en uygun ve ekonomik çözüm seçildi. Gerekli VLAN'lar belirlenip IP Blokları atandı. İş adımları belirlenip, İZGAZ ile mutabık kalındıktan sonra uygulamaya geçildi. Yeni yapıya uyum sağlanması için mevcut Firewall, Anti Spam, Anti Virus ve IDP/IPS yapısı yeni IP bloklarına geçirildi. DMZ Sunucu IP bloğu aynı bırakıldı. Network'teki switch portlarına 802.1X ayarları yapıldı. Dinamik VLAN yapısı oluşturuldu. Sanal bir sunucuya Windows 2003 server kurulup üzerine Cisco Secure Access Server 4.2 konumlandırıldı. Cisco ACS mevcut Active Directory ile entegre edildi ve yerel ağ kullanıcılarının domain şifrelerini kullanarak network'e erişimleri sağlandı. Domain'de olmayan IP Printer, IP kamera ve benzer diğer cihazlar bu yapının dışında tutularak VLAN atamaları statik yapıldı. Kurulan sistem misafir kullanıcılarını ayrı bir Misafir VLAN'ına atayarak otomatik olarak IP adresi verip iç kaynaklara erişmeden İnternet çıkışları sağlandı" dedi.
Network ve sistemi sadece dışarıdan gelecek tehlikelere karşı korumak yanlış olur" diyen KUŞ, "Bazen asıl tehlike içeriden gelebilir. Bu yüzden işletmelerin hızla 802.1x ve NAC( Network Admission Control) teknolojilerini uygulamaları gerekmektedir. Veri güvenliğine buradan başlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Delta Petrol
Delta Petrol, TURCom İle Yeni Merkez Ofisinde!
"Yeni merkez binamıza altyapımızı bizden bile daha iyi bilen TURCom Teknoloji ile 1 hafta gibi kısa bir sürede taşındık."
Delta Petrol ve Akaryakıt Sistem Yöneticisi Uğur META
Türkiye akaryakıt sektöründe İstasyonları ve Madeni yağ ürünleriyle yer alan Delta, uzman personeliyle İstanbul'da faaliyet göstermektedir. Kendi kendini yenileyebilen yüksek bir standarda ulaşmak için tam donanımlı uzman bir yönetim ekibiyle hizmet veren Delta, en iyi ve avantajlı hizmeti vermek için çalışmaktadır.
Delta'nın 1980'li yılların başlarında kurulduğunu ve 8 yıldan bu yana TURCom ile çalıştıklarını aktaran Delta Petrol ve Akaryakıt Sistem Yöneticisi Uğur META, "TURCom Teknoloji ile SSL VPN'den switch alımlarına, firewalldan LAN ve WAN çözümlerine kadar birçok projeyi başarı ile sonlandırdık. Yıllardır beraber çalışmanın verdiği bilgi ile TURCom, altyapımızı adeta bizden daha iyi tanıyor. Bu nedenle yeni merkez binamıza taşınmamız gündeme gelince, hiç tereddütsüz TURCom'la anlaştık. Böylece yeni merkez binamıza altyapımızı bizden bile daha iyi bilen TURCom Teknoloji ile 1 hafta gibi kısa bir sürede taşındık.
Alınan kararla acilen taşınmamız gerekiyordu ve gerekli olan tüm test çalışmalarını bile yapmadan, TURCom ile taşınma süreçlerine başladık. Aynı günün akşamı, saat 8'de sistemimiz çalışır durumdaydı.
Yeni binamızda sistemimiz sorunsuz çalışıyor. Çıkan ufak tefek sorunlarda da istediğimiz her an TURCom yanımızda" dedi. TURCom Teknoloji'yi gönül rahatlığıyla tüm firmalara tavsiye ettiklerinin altını çizen META, yeni projelerde de TURCom'la ilerleyeceklerini söyledi.
Kurum felsefesinin temelinde sorumluluk ve esnekliğin yer aldığı Delta, yeni ofisiyle çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor.
GLOBAL YATIRIM HOLDING
Global Yatırım Holding‘de Toplantılar Düzende
"Karaköy merkez binamızdaki ortak toplantı odalarımızda kullandığımız TRCmr çözümü sayesinde daha organize bir rezervasyon ve bilgilendirme sistemi elde ettik. Artık toplantı odalarının doluluk zamanları oda girişindeki panellerde görülebiliyor. Oda içerisinde yerleştirdiğimiz paneller ile de toplantı bitiş zamanlamaları takip edilebiliyor."
*Global Yatırım Holding
Temelleri 1990 yılında atılan Global Yatırım Holding, kısa süre içinde Türkiye'nin lider bağımsız aracı kurumu ve yatırım bankacılığı şirketine dönüşmüştür. Birçok girişimcinin ilk kez uluslararası kurumlarla tanışmasına vesile olan Global Yatırım Holding, Türkiye sermaye piyasalarının gelişiminde de önemli bir rol üstlenmektedir. Köklü yatırım deneyimi ve uluslararası iş çevreleriyle güçlü ilişkileri sayesinde Grup, yatırım hedeflerini belirlemede ve yeni alanlara ilişkin risk değerlendirmede önemli bir rekabet üstünlüğüne sahiptir. Grubun esnek yapısı ve kültürünün yanı sıra etkin risk değerlendirme süreçleri sayesinde Global Yatırım Holding, birçok yatırıma başarılı bir biçimde öncülük etmiştir.
Genel Bakış:
Global Yatırım Menkul değerlerin Galata'da ki binasındaki toplantı odalarının karmaşık yapısı TRCmr çözümü sayesinde giderildi.
Avantaj:
• TRCmr çözümü ile şirketteki toplantı odalarına düzenli işleyiş ortamı sunuldu.
• Toplantı odalarının organizasyonu sağlandı.
• Toplantı odası envanterleri ve bu envanterlerin durumları hakkındaki bilgiye kolaylıkla ulaşılır hale gelindi.
• Sisteme Outlook entegrasyonu yapıldı ve kolay bir kullanım avantajı sunuldu.
• Masa üstü tableti ile bağlanılarak mutfak siparişleri, klima, projektör arızaları durumunda kayıt işlemleri kolaylıkla oluşturma imkanı sağlandı.
Çözüm:
Global Yatırım Menkul değerlerin Galata'da ki binasındaki toplantı odalarına TRCmr çözümü uygulandı ve bundan sonraki yapacakları tüm toplantıların organize şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmış oldu.
Çözüm Bileşenleri:
• TRCmr - Toplantı Odası Bilgilendirme ve Yönetim Sistemi
Soma Termik Santrali
Soma Termik Santrali'n Sistem Odası Standartlara Uygun
"TURCom'un hayata geçirdiği projelerdeki tecrübesi ve her iki taraftan bu sürecin içerisinde yer alan ekiplerin uyum, güven ve özveri çerçevesinde çalışabilme yetenekleri, talep edilen hedeflere kusursuzca ulaşmamızı sağladı"
Levent Ünlü - Bilgi İşlem Sorumlusu
Genel Bakış :
TURCom Teknoloji, Soma Termik Santral'in sistem odasını gerekli ihtiyaçlar doğrultusunda ve ISO 27001 standartlarına uygun şekilde düzenledi.
Avantaj :
• Var olan eski sistem odası, sadece temel ihtiyaçlara cevap verirken yenilenme sayesinde efektif bir sistem odasına dönüştü.
• ISO 27001 standartlarına uygun bir sistem odası elde edildi.
• Kurulan sistem odasının kolay yönetilir olması da ayrıca Soma Termik Santral'e kullanım rahatlığı sağlamıştır.
Çözüm :
Soma Termik Santral'in ISO 27001 standartlarına uygun bir sistem odasına sahip olabilmesi için gerekli olan iyileştirme çalışmaları yapıldı.
Çözüm Bileşenleri :
• Sistem Odası Yenilenmesi
• Yükseltilmiş Döşeme,
• Yangına Dayanıklı Kapı,
• Yangına Dayanıklı Yanmaz Boya,
• Kartlı Kapı Geçiş Sistemi
• Kabinet düzenleme ve kablolama - sonlandırma
• İdari bina tüm kablo uçlarının test ve etiketlemesi
BP Gaz
BP GAZ, IT PROJELERİNE YİNE TURCom’la DEVAM DEDİ
“TURCom Teknoloji ile bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin sonunda istediğimiz sonucu aldık. IT altyapımızda doğan yeni ihtiyaçlarımız için yine TURCom Teknoloji’yi tercih ettik.”
BP Gaz Bilgi İşlem Müdürü Veli AKMAN
TURCom Teknoloji ile IT altyapısında düzenlemeler yapan BP Gaz, Türkiye’ye temiz enerji vermeye devam ediyor.
100 yıllık tecrübeye sahip dünyanın en büyük petrol firmalarından biri olan BP’nin bir markası olan ve Türkiye ile birlikte 14 Avrupa ülkesinde LPG üretim, satış ve pazarlaması alanlarında faaliyet gösteren BP Gaz; Türkiye’deki faaliyetlerine 1997 yılında, o dönemde %2,5 pazar payına sahip olan Deltagaz ve Petgaz/Alevgaz markalarını satın alarak girmiş, özellikle altyapı konusunda yaptığı yatırımların ardından, 2003 yılında Ocakgaz, Tekgaz ve OtoOcakgaz markalarını da bünyesine katarak pazar payını 2008 yılı sonu itibariyle yaklaşık %6 düzeyine çıkarmıştır.
IT altyapısında TURCom Teknoloji ile gerçekleştirdiği projelerden istediği sonuçları alan BP Gaz, yine TURCom’u seçerek, aylık giderlerinden tasarruf ederken, ODM’ni yeniledi ve TRCroot ile de log kayıtlarını saklamaya başladı.
“TURCom Teknoloji ile bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin sonunda istediğimiz sonucu aldık. IT altyapımızda doğan yeni ihtiyaçlarımız için yine TURCom Teknoloji’yi tercih ettik” diyen BP Gaz Bilgi İşlem Müdürü Veli AKMAN, “Öncelikle WAN projesi kapsamında var olan hatlarımız G.SHDSL’e çevrilerek Telnet Telekom adına alındı ve merkezimizde 5 mbps N-N ME (MetroEthernet)’te sonlandırıldı. Ayrıca internet için de 15 mbps ME internet alındı. Proje kapsamında hem hatlarımızın hem de network cihazlarımızın bakımını da Telnet Telekom üstlendi.”
WAN projesinden sonra ODM (Olağanüstü Durum Merkezi)için de düzenlemeler yapıldığını belirten AKMAN, ODM’de kullanılmak üzere “IBM marka server, router ve firewall ürünleri konumlandırılarak, kurulumları yapıldı. ODM ile merkezimiz arasına da hat alındı ve serverlara replikasyon yazılımının kurulumu gerçekleştirilerek, oluşabilecek herhangi kötü duruma karşılık kesintisizlik sağlandı.”
TURCom Teknoloji’nin Linux tabanlı ürünü TRCroot’la da kullanıcılarının internet erişimlerini kontrol altına alan BP Gaz, böylece TURCom Teknoloji ile IT altyapısını yine istediği duruma getirdi.
Garp Linyitleri İşletmesi, Merkez Binalarının Güvenlik Sistemini Kurdu
“Tavşanlı idari binamızın çeşitli noktalarına 6 adet sabit kamera ile güvenlik izleme sisteminin kurulumunu TURCom Teknoloji ile yaptık.”
Garp Linyitleri İşletmesi Bilgi İşlem Müdürü Abdullah ÇELİK
Güvenlik sistemini TURCom Teknoloji’yle kuran Garp Linyitleri İşletmesi, merkez binalarının tüm giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.
Devletin enerji ve yakıt politikasına uygun olarak linyit hammaddesini değerlendirerek, ülkemizin linyit ihtiyacımızı karşılayan, ekonomiye katkıda bulunan Garp Linyitleri İşletmesi, merkez binalarının güvenlik sistemini TURCom Teknoloji’yle kurdu.
Yapılan proje hakkında bilgi veren Garp Linyitleri İşletmesi Bilgi İşlem Müdürü Abdullah ÇELİK şunları söyledi;
“Tavşanlı idari binamızın çeşitli noktalarına 6 adet sabit kamera ile güvenlik izleme sisteminin kurulumunu TURCom Teknoloji ile yaptık. Proje kapsamında yapılanlar
• Ana bina ve ek bina giriş kapılarına, giriş-çıkış yapanların tanınmasına imkan verecek şekilde dış ortamda çalışmaya uygun, 2 adet sabit kamera yerleştirildi.
• Müdüriyet katına merdiven ve koridoru uygun açı ile görecek şekilde 1 adet gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera yerleştirildi.
• Muhaberat servisi, gelen evrak odasına giriş-çıkışları kontrol edecek şekilde, görüntü ile beraber sesi de kaydedebilen 1 adet gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera yerleştirildi.
• İhale odasına, odanın tümünü görecek şekilde, 1 adet görüntü ile beraber sesi de kaydedebilen gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera konumlandırıldı.
• Bilgi işlem servisi sistem odası giriş ve çıkışlarını kontrol etmek amacıyla; kapı girişini görecek şekilde 1 adet gece/gündüz görüşlü Dome tipi sabit kamera yerleştirildi.
• Kamera izleme sistemi ve kayıt cihazı bilgi işlem uzmanlığı sistem odasına yerleştirildi. Kayıt cihazına bir adet ana monitör bir adet spot monitör ve bir adet de VGA monitörü bağlanarak aynı anda 3(üç) ekranda kamera görüntülerinin izlenebilmesi sağlandı. Ana monitörlerde bölünmüş görüntüler izlenirken, spot ve VGA çıkışında istenen kamera görüntüleri alındı. Samsung marka kameralar, Estap marka kabinet ve HP marka server kullanıldı.”
2 yıllık ürün garantisinin de verildiğini aktaran TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Ümmühan KAHRAMAN da, proje sonunda kurumun, güvenliğini oluşturarak, istediği kamera görüntülerine de hemen ulaşabildiğini söyledi.