Arman Tekstil’in Yatırımları TRCroot İle Güven Altında!

Arman Tekstil’in Yatırımları TRCroot İle Güven Altında!

“TURCom Teknoloji ile yaptığımız son derece başarılı bu ilk projeden sonra, yeni projelerimizde de TURCom’la çalışmaya karar verdik.”

Arman Tekstil Hasan DEREBAŞI

Arman Tekstil, açacağı ikinci fabrikası ile yatırım ve üretimini artırırken, kurumsal IT uygulamalarını TURCom Teknoloji ile yaptı.
 
Firmayı daha yakından tanıtmak amacıyla, üretim alanı başta olmak üzere çeşitli bilgiler veren Arman Tekstil Satış Müdürü Hasan DEREBAŞI şunları söyledi;

Ana üretim alanımızı masa örtüsü, çarşaf ve havlu grubu oluşturuyor. Ürün çeşitliliğimiz ile sektördeki öncü kurumların başında geliyoruz. Yıllık 100 ton havlu, çarşaf, nevresim, yorgan, yastık ve masa örtüsü üretimi olan şirketimiz "profesyonel otel serisi" ile tekstil üretimini arttırarak devam etmektedir. Antalya İlinde Sanayi Bölgesinde 55.000 m2 alan tahsis edilerek, 20.000 m2 kapalı alanda yeni üretim tesisimiz kurulmuştur. Sanayi Bölgesinde de 8 ay sonra 20.000 m2 büyüklüğünde üçüncü fabrikamızı açmayı hedeflemekteyiz.”

Firmanın eski merkezinin İstanbul’da olduğunu ve bilişim sistemlerini etkin olarak kullanamadıklarını dile getiren DEREBAŞI, Web sunucu ve mail serverlarımız Hosting firmalarında barındırdıklarından spam ve anti virüslere karşı başarı sağlayamıyorduk. Gerek yurtiçi gerek yurtdışı bağlantılarımız olduğu için altyapımız bilişim konusunda esnek yapılandırılmadığından; gelen faks ve maillere ulaşmakta zorluklar çekiyorduk. TURCom, bu aşamada devreye girerek, TRCroot ile tüm sıkıntılarımızı aştık. Tüm bilişim alt yapısı TURCom Teknoloji tarafından değiştirilerek (server, yedekleme, PC, switch, modem) kararlı çalışan bir sisteme geçiş yaptık” dedi.

Proje kapsamındaki çözümlere değinen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Özgür Doğan YILMAZ ise öncelikle sistem odası dahilinde server, PC ve kabinet kurulumlarının başarıyla tamamlanarak, TRCroot’un da yapılandırıldığını ardında da personel devam ve kontrol sistemlerinin kurumlarının yapıldığını vurguladı. YILMAZ şöyle devam etti;


“Arman Tekstil’in web server ile mail server’ları kendi bünyesinde barındırılarak, firma bağımsız güncelleme yapma ve değiştirme imkanlarına sahip oldu. TRCroot ile veri güvenliği sağlanırken, serverlardaki bilgiler Qnap ile yedeklenerek veri kayıpları engellendi. Firma personelleri nerede olursa olsun mail ve faks bilgilerine ulaşacak ve üretimin tüm aşamalarını uzak masaüstü bağlantısı yaparak server üzerinden takip edebilecekler. 200 çalışan bulunan Arman Tekstil’de muhasebe departmanının özellikle en çok vaktini alan personel bordroları işini de PDKS sistemi ile gerçekleştirilmesini sağlayarak, iş yükünü %30 azalttık.


Proje Sonrası İş Süreçleri Artık Daha Kısa

Proje öncesinde her hangi bir müşterinin mail ve faks yolu ile fiyat talebi istediğinde gerekli yerlere bu bilginin ulaşmasının zaman aldığını belirten Hasan DEREBAŞI, “Teklif süresi uzuyordu ve üretimle satış kadrosu birbirleri ile bağlantılı iş süreçlerini takip edemediklerinden fiyat verilen ürünlerin teslim süresi de uzuyordu. TRCroot ürünü sayesinde tüm çalışanlar gelen faks ve maillere anında ulaşıp, üretim aşamalarından da anlık haberdar oluyorlar. Ürün stok durumlarının da kolayca takip edilebilmesinden dolayı oluşabilecek karışıklıklar da önlenmiş oldu.