ING Bank, İletişimde Hızı TURCom’la Yakaladı

ING Bank, İletişimde Hızı TURCom’la Yakaladı

ING Bank, Maslak’ta bulunan 2 merkez binasının iletişim altyapısını TURCom ile sorunsuz kurdu.

ING Grubu’nun Aralık 2007 yılında Oyak Bank’ın tüm hisselerini satın almasıyla, Türkiye’deki faaliyetlerine başlayan ING Bank, Türkiye’deki bankacılık anlayışına yeni bir boyut kazandırdı. ING Bank’ın geniş kapsamlı hizmetler sunarak, 2007 yılından bu yana en iyiler arasında bulunduğunun altını çizen ING Bank Bilgi İşlem Ağ Yöneticisi Yasin SÖKER,” Asya’dan Amerika’ya, Avrupa’dan Avustralya’yaDünya çapında 50'yi 40'ı aşkın ülkede, 85 milyon müşteri ve 12500.000’in üzerinde çalışanımız ile finansal hizmet alanında yer alıyoruz. Verdiğimiz hizmetlerin kalitesinden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz. Bankacılık sektöründe teknoloji ve iletişim büyük önem taşıyor. Bu nedenle deneyimi olan bir teknoloji firmasıyla çalışmamız gerekiyordu” dedi. 
 
Projenin detaylarına değinen TURCom Teknoloji Satış Yöneticisi Hakan ŞENSES de şunları söyledi;

“ING Bank’ın Maslak ilçesinde bulunan 2 merkez binası arasındaki iletişimi FSO (free space optics) teknolojisini kullanarak sağladık. Projeyi hayata geçirirken, gerekli olan cihazları çatıya konumlandırarak, sistem odası ile arasına fiber kablolama yaptık ve backbone switch’lere bağladık. Aynı network üzerinden çalışacak olan 2 bina, böylece aralarında hızlı ses, veri ve görüntü iletişimine geçmiş oldu. ”

FSO Teknolojisi Nedir?

FSO, iki uzak nokta arasında var olan çözümlerden çok daha hızlı iletişim imkanı sağlayan laser iletişim çözümüdür.
“Line of Sight" denilen iki noktadan birbirlerini gören veya atlama noktası kullanılarak lokasyonlar arasında lazer ışığı ile 1.25Gbps’lik veri iletişimi sağlar.