DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı Otel’inin Genel Müdürü ile Keyifli Bir Röpörtaj Gerçekleştirdik

DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı Otel’inin Genel Müdürü ile Keyifli Bir Röpörtaj Gerçekleştirdik

Dünyaca ünlü oteller zinciri Hilton’un şehirdeki 18. oteli, İstanbul’un “sur içi” olarak tabir edilen bölgesindeki tarihi Topkapı semtinde hizmete giren DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı Otel’inin Genel Müdürü Hülya Akgün ile otelin hospitality sektörüne sunduğu hizmetleri ve teknolojiye bakış açısı hakkında konuştuk… Hülya Hanım, bize DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı Oteli’nden bahsedebilir misiniz? Oteli nasıl konumlandırıyorsunuz?

DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı Oteli, Istanbul’un hem tarihi hem de iş dünyasının kalbi olarak bilinen noktalarından biri olan Topkapı ‘da , E5, Tem ve sahil yolunun kesişme noktasında, Atatürk Havalimanına 11 km, Tarihi Yarımada ve Haliç’e 5 km lik mesafede çok özel bir konumda yer almakta ve bu özel konumuyla misafirlerine havalimanından otele, otelden İstanbul’un cazibe merkezlerine kadar kesintisiz ve kolay bir ulaşım imkanı sunmaktadır.
Konfor ayrıntılarda gizli...16 katlı bu iddialı projenin toplam 216 odası bulunmaktadır. 36m2 den başlayan iki kişilik odalarımızın 70% i deniz manzaralıdır, doğal renklerde , ferah ve detaylı dokunuşlarla bezeli iç dekorasyonlarıyla , dekorasyonda kullanılan dünya standartlarında 1.sınıf kalitede özenle seçilmiş yapı malzemeleri ile göz doldurmaktadır. Misafirlerimiz, deniz manzaralı odalarımızın tavana kadar boydan boya uzanan pencelerinden, Adalar manzarası yanında şehrin tarihi dokusuna eşlik eden surlarına paralel modern ve hızlı hayatı da seyredebilirler. Otelimizde Aile Odalarımız, Junior ve Corner Suitlerimiz , Connection Odalarımıza ilave olarak 16.katta kendi terasıyla, özenle tasarlanarak yapılmış, çevremizde başka bir örneği olmayan Kral Dairemiz mevcuttur.

DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapı hedef kitle açısından hangi öğelere odaklanmış durumda? Hedef kitlenizi nasıl tanımlıyorsunuz?

DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı, yakın bölgemizin ilk ve tek Hilton markalı oteli olarak tüm özel avantajları nedeniyle aslında tam bir buluşma noktası ...hem tatil keyfi hem de iş amacıyla İstanbul’a gelen konuklara hitap ediyor; şehri keşfetmek isteyen yabancı konuklarımızdan, yakın çevremizin yoğun iş ve sanayi potansiyeliyle bağlantılı iş insanlarından, toplantı ve etkinlik alanlarımızdan faydalanmak isteyen iş ve sosyal amaçlı gruplara kadar çok geniş bir yelpazeye hitap ediyoruz.
İş Dünyasına özel... Bulunduğumuz bölgenin en büyük balo & konferans merkezi olan Topkapı Salonu ve Terası , modern teknolojisi , kolonsuz yapısı, kendi özel girişi , otele olan direkt bağlantısı yanında açık hava etkinlik terasıyla açılışının üzerinden daha üç ay geçmişken gerçekleştirdiğimiz 40 a yakın düğün ve büyük organizasyonla önemli bir fark yaratmaya başarmıştır.
Farklı Lezzetler & Sunumlar.. Otelimizde farklı damak tadlarına hitap eden restoranlarımız bulunuyor. Ana restoranımız Turkuaz güne zengin çeşitlerden oluşan açık büfe kahvaltımızla başlıyor..Gruplara özel öğlen ve akşam yemeği büfelerimiz yanında , bu şık ve sıcak atmosferli mekan, Executive Şefimiz Hakan Kurt’un dünya mutfaklarından oluşturduğu zevkli bir a la carte menüyle misafirlerini akşam yemeklerinde de ağırlamaya hazırlanıyor. Yüksek tavanları ve lüks dekorasyonuyla gün boyu misafirlerimizi ağırladığımız The Lounge Cafe & Bar ise zevkli menüsü , geniş atıştırmalıkları ve zengin içecek alternatifleri yanında sigara ya da nargile keyfi yaşamak isteyen konuklarımız için planladığımız Kış Bahçesiyle de keyifli bir mekan. Otelimizin bulunduğu Maltepe Caddesi cephesinde yer alan Şefin Mutfağından yerel lezzetler lokantamız ise gerek bölgemizde çalışan yaşayan komşularımız için gerekse yurtdışından gelip yerel tadları denemek isteyen misafirlerimiz için Kasım ayında hizmete girdi
Dinlenme & Kendine Zaman Ayırma..Şehrin koşuşturmasını geride bırakma ...Biz otelimizi açmadan 2500 m2 alana yayılmış Rose Spa & Fitness’ı devreye aldık...Bunda çevremizde yaşayan çalışan komşularımızdan gelen talebin etkisi yadsınamaz. Son teknoloji ile donatılan 7/24 açık fitness & cardio ve pilates bölümlerimiz yanında Spa bölümümüz de kapalı havuzumuz, bay ve bayan ayrı ayrı kullanım ve dinlenme imkanı sağlayan hamam, sauna, buhar banyosu ve masaj odalarımız deneyimli ekibimiz tarafından uygulanan geniş programlarımızla misafirlerimizin ve Rose Spa & Fitness üyelerinin hizmetinde.
Sadık Misafirlerimiz...Sayıları günden güne hızla artan Hilton Honors Sadık Misafir Programı üyerimizi İstanbul’un bu hem çok tarihi hem de çok yüksek bir iş potansiyeli taşıyan bölgesinin yeni ve özgün bir şeçeneği olarak ağırlıyor olmaktan gurur duyuyoruz..

Otelin bölgeye kattığı değerler nelerdir?

Istanbul’un en eski tarihi bölgelerinden biri olarak bilinen Topkapı’da, şehir içi surlardan başlayarak tarihi yarımadaya, oradan da Marmara Denizi ve adalara uzanan İstanbul’u kuşbakışı seyredebileceğiniz çok özel bir panoramaya sahibiz. Özel konum avantajımızla şehrin tüm çazibe noktalarına kesintisiz ulaşım imkanı sunuyoruz. Tarihi Eyüp ve Haliç semtleri, Eyüp Sultan Camii, Pierre Lotti tepesi, Miniatürk Açık Hava Müzesi otelimize 5 dakikalık mesafede yer alan önemli tarihi ve kültürel değerlerimizden sadece bir kaçı..Taksim, Beşiktaş gibi arterlere , Vialand, KidzMondo, Legoland, MadameTussauds Müzesi ve Sealife Akvaryumuna en fazla yarım saat uzaklıktayız…

Bugüne kadarki deneyimleriniz ve DoubleTree by Hilton Istanbul Topkapı Oteli Istanbul üst yönetimindeki rolünüze ilişkin bilgi alabilir miyiz?

Istanbul Universitesi İşletme Fakultesi mezunuyum, iş hayatına Price Waterhouse denetim firmasında başladım. Uzun yıllar finans sektöründe krediler, kredi pazarlama ve iş geliştirme bölümlerinde çalıştım. Turizm sektörüne Silkar Turizm’in LykiaGroup otelleriyle girdim. Burada ki yedi seneyi aşkın yurtiçi ve yurtdışı satış ve pazarlama görevlerim sonrasında Hilton markasının Anadolu yakasındaki ilk projesi olan DoubleTree By Hilton Istanbul Moda’nın açılış ekibinde iş geliştirme direktörü olarak yer aldım. Genel Müdür Vekili olarak ayrıldığım bu beş yıllık ilk Hilton projesi sonrasında , Sirkeci- Sultanahmet bölgesinde açılan DoubleTree By Hilton Istanbul Sirkeci’nın genel müdürlüğünü üstlendim. 2017 Nisan ayından beri de DoubleTree By Hilton Istanbul Topkapı Oteli genel müdürlüğü görevini sürdürmekteyim.

Bilişim Sektörüyle İlgili düşünceleriniz neler?

‘’ Bilişim Sektörüyle Turizm Sektörü ’nü birbirinden ayıramayız. ’’
Günümüzde Turizm Sektörünün gelişmesinde Bilişim Sektörünün oldukça fazla rolü var. Turizme katkı sağlayan en önemli sektörlerden birinin de Teknoloji ve bilişim sektörü olduğunu düşünüyorum. Artık misafirlerimize sadece temiz oda veya hızlı servis yetmiyor. Wireless sisteminin güçlü olması ve otelin teknolojik diğer unsurları otel seçiminde büyük rol oynuyor.

TURCom Teknoloji ile birlikte gerçekleştirdiğiniz proje kapsamında Otelinizin TURCom Teknoloji’den aldığı hizmetler nelerdir?

TURCom tüm IT Altyapı ve Zayıf Akım Sistemimizi oluşturdu. Kısaca sıralamak gerekirse çözüm bileşenleri şunlardır;
• Yangın Algılama Sistemi
• Sistem Odası FM200 Gazlı Söndürme Sistemi
• Access Point
• Antivirüs
• Oda ve Ofis Telefon Setleri
• Acil Anons ve Seslendirme Sistemi
• Sistem Odası Hassas Klima Sistemleri
• Server – Storage Sistemleri
• Kredi Kartı Okuyucu
• IPTV sistemleri
• CCTV Kamera Sistemi
• Sistem Odası Ortam Algılama Sistemleri
• Pc – Notebook-Yazıcılar
• Sanallaştırma Yazılmı
• TV Headend Sistemi
• Klima Gazı Dedektörleri
• Klima Gazı Dedektörleri
• Yedekleme Yazılımı
• Microsoft Yazılımları
• Kablo Sonlandırmalar
• Switch
• Firewall
• IP Santral Sistemi

TURCom Teknoloji ile gerçekleştirdiğiniz proje sonucunda otelin kazanımları ne oldu?

IT altyapısı ile ilgili tüm sistemleri tek bir tedarikçiden temin edip, Zayıf Akım ve IT altyapı sistemlerinin tasarlanıp kurulum koordinasyonunun tek bir muhatap firma tarafından organize edilmesi; satın alma maliyetleri ve bu sistemlerin kısa sürede devreye işlemlerinin tamamlanması açısından yatırımcı firmaya ciddi avantajlar sağlamıştır.

Günümüz teknolojileri ve yeni trendler hakkında ki düşünceleriniz nelerdir?

Hospitality sektöründe Hilton zincirinin getirdiği müşteri memnuniyeti açısından özellikle son teknolojik trendlerin desteklenmesi ve tavsiye edilmesi oldukça olumlu faydalar sağlamaktadır. Otelimizde kullandığımız son teknolojiye sahip sistemleri Turcom Teknoloji sayesinde kullanma şansına sahip olduk. Keyifli sohbetiniz için teşekkür ederiz