Teknoloji İzmir’de Sanatı Ulaşılabilir Yaptı

Teknoloji İzmir’de Sanatı Ulaşılabilir Yaptı

AVRUPA ve Fransa’nın en büyük kültür ve bilim parkı olan Park De La Villette, yeni teknolojiler aracılığıyla Fransa’nın en önemli müzelerindeki eserleri İzmir’e getirdi.

Fransa Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle gerçekleşen proje Fransa dışında ilk kez İzmir’de, Fransız Kültür Merkezi’nde sergileniyor.

Türkçesi “Küçük Çılgınlık” olan İnteraktif dijital müze “Micro-Folie”projesi ile izleyicilere büyük kültürel kurumların hazinelerine dijital ortamda ulaşılabilirlik sağlamak ve yeni eserlerin yaratılmasına öncülük etmek hedefleniyor.

Dijital Müzede, Versailles Sarayı, Pompidou Merkezi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi, Quai Branly, Philarmonie, Universcience ve Ulusal Müzeler, Grand Palais gibi 10 büyük Fransız müze ve kültür kurumundan alınan antik çağlardan günümüze uzanan dönemi yansıtan önemli sanat eserleri ve başyapıtlar var.

Dijital dünyaya erişmek için gereken sağlam ve güvenilir WiFi bağlantısı için ise projede TURCom Teknoloji uzmanlığına başvuruldu. TURCom İzmir Bölge Satış Müdürü Aydın Doğan projeyi şöyle özetledi;

Bulut tabanlı teknoloji Cisco Meraki’nin kullanıldığı projede kolay ve basit kullanımlı grafik arayüzü sayesinde ağ ve uygulama servislerinin yönetimi kolaylıkla sağlanmıştır. Kurulumu ve çalıştırması son derece basit ve hızlıca gerçekleştirilen Meraki donanımı bulut üzerinden yönetildiği için tüm cihazların kontrolu kolayca yapılarak proje başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Ayrıca kültür ve sanat dünyasındaki bu dijital yaratım sürecinde bulunmak bizim için gurur verici olmuştur.